Bramborové knedlíky s masem
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 45 min.
Suroviny: 4 porce: 1 sáček bramborových knedlíků, 250g mletého masa, 1 rohlík, ½ šálku mléka, 1 vejce, česnek, majoránka, pepř, sůl
Postup: Mleté maso osolíme, opepříme a orestujeme asi 15 minut na troše oleje. Pak necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto dle návodu na obale.
Rohlík nakrájíme na menší kousky a rozmočíme v mléce, přidáme orestované maso, vejce, dle chuti česnek a majoránku. Vše zpracujeme do hmoty.
Z bramborového těsta vytvoříme knedlík, který místo ovocem naplníme masovou hmotou. Takto vypracované knedlíky hodíme do vařící vody. Ihned po vhození promíchneme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou, necháme je ještě tak pět minut vařit a pak vytáhneme.