Pokrmy ze zeleniny

Květákové placky

Květákové placky4 porce - 15 ks (dle velikosti květáku): 1 květák, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce, bylinky a sůl.

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest4 porce: olivový olej, 80g červené cibule, 250ml smetany, 2ks Vitana Natur bujón zeleninový, čerstvý rozmarýn, 500g čerstvého chřestu, 150g ementálu, 1000g gnocchi

Pasta se zeleninou

Pasta se zeleninou2 porce: 300 g vařených malých těstovin, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 2 vařené brambory, ½ ks Natur zeleninového bujónu Vitana, 50 g malých rajčat, 100 g zeleného chřestu, sůl a bazalka, parmazán, olivový olej

Pečené papričky

Pečené papričky4 porce: 8 malých paprik, 150 g hovězí mleté maso, 150 g vepřové mleté maso, 4 plátky toustového chleba, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 50 g strouhaný sýr Niva Omáčka: 2 karotky, 1 cibule, ¼ celeru, 1 lžíce cukru, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1 špetka skořice, sůl a pepř, 1 lžíce hladké mouky, olej a kousek másla, 1 ks hovězí Vitana Natur bujón, voda

Pečený lilek s masem a couscousem

Pečený lilek s masem a couscousem4 porce: 2 ks lilku, sůl a pepř, 120 g kuskus, 1 Natur bujón Vitana zeleninový, 100 g vepřové mleté maso, 100 g hovězí mleté maso, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampiónů, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 rajčata, podle potřeby sýr

Plněné papriky

Plněné papriky4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti 500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1) 1 rohlík nebo houska 100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte) 1 cibule 2 stroužky česneku 200 ml rajčatového pyré (passata) 1 lžíce hladké mouky ½ lžičky soli

Lečo

4 porce: 500g rajčat, 400g paprik, 1 klobáska., 1 cibule, vejce, 2 stroužky česneku, majoránka, kmín, sůl

Zeleninovo-masové karbenátky

4 porce: 200g mletého vepřového masa, 1 květák 3 mrkve, 1 kedlubna, hrst strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka


Stránka: 1 2