Gratinovaný chřest
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 35 min.
Suroviny: 4 porce: olivový olej, 80g červené cibule, 250ml smetany, 2ks Vitana Natur bujón zeleninový, čerstvý rozmarýn, 500g čerstvého chřestu, 150g ementálu, 1000g gnocchi
Postup: Gnocchi uvaříme dle návodu.
Chřest oloupeme a dusíme nad párou do změknutí, poté jej zchladíme studenou vodou.
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli, zalijeme ji smetanou a přidáme rozdrobené 2 kostičky bujónu. Za občasného míchání přivedeme k varu a provaříme cca 3minuty, poté stáhneme a ochutíme natrhaným rozmarýnem. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi. Celou směs i s gnocchi přelijeme do zapékací misky, poklademe chřestem a zasypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme pod gril vyhřátý na 200°C a gratinujeme cca 10 minut nebo do zlatova. Při servírování zdobíme čerstvým rozmarýnem.