Pokrmy z brambor

Staročeský buřt guláš

Staročeský buřt guláš 4 osoby: brambory 300 g, špekáčky 300 g, cibule 100 g, olivový olej 4 lžíce, hladká mouka 50 g, česnek 2 stroužky, natur bujón hovězí 2 kostky (1 litr), majoránka, sladká paprika, pepř černý, sůl

Bramborový guláš

Bramborový guláš4 porce: 500g kabanosu, 4 větší brambory, mletá sladká paprika, 1 bujon, gulášové koření, kmín, sůl, majoránka, 1 cibule,1 stroužek česnek, hladká mouka

Chlupatý bramborák

4-6 porcí: 4 velké brambory, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce mléka, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce kysaného zelí, majoránka, sůl pepř

Bramborové knedlíky s masem

Bramborové knedlíky s masem 4 porce: 1 sáček bramborových knedlíků, 250g mletého masa, 1 rohlík, ½ šálku mléka, 1 vejce, česnek, majoránka, pepř, sůl

Francouzské brambory

Francouzské brambory4 porce: 10 středně velkých brambor, 400g uzeného masa, 4 vejce, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, pepř, sůl, 1dcl mléka, 1 sklenice Moravanky (Kunovjanky – zavařené zeleniny)

Bramborový dort

Bramborový dort5 uvařených brambor, 100g hrubé mouky, 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 100g ořechů, kapka citrónové šťávy, 100g krystalového cukru

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly800g uvařených brambor ve slupce, 200 g hrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 vejce, špetka soli, povidla