Francouzské brambory

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 4 porce: 10 středně velkých brambor, 400g uzeného masa, 4 vejce, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, pepř, sůl, 1dcl mléka, 1 sklenice Moravanky (Kunovjanky – zavařené zeleniny)

Postup: Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky – jako na bramborový salát. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso,odkapanou steril.zeleninu.
Vše řádně promícháme a vložíme na vymaštěný plech. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs. Zapékáme 45 minut. PO zapečení přímo podáváme, k ozdobě můžeme použít čerstvou zeleninu.

Francouzské brambory - klikněte pro zvětšení

K plet