Zavařujeme

Hruškovo-vodková marmeláda

7 skleniček: 700g hrušek, 650 g jablek, 150 ml vodky, 1 lžička kyseliny citrónové, 1 želírovací cukr 3:1

Jahodovo- banánová marmeláda

Jahodovo- banánová marmeláda7 skleniček: jahod, 300g banánů, 1 lžička kyseliny citrónové, 1 želírovací cukr 2:1

Zavařené okurky

Zavařené okurky 8 sklenic: okurky, kopr, mrkev, cibule, 1 lžička hořčičných semínek, 5 nových koření, 1 bobkový list, 1 hřebíček (do každé sklenice) Nálev na 8 sklenic: 1,5l vody zahřáté na 70°C, 64g soli, 240g krystalového cukru, 0,5l octu

Kečup

12 sklenic: 5kg rajčat, 50dkg jablek, 50dkg cibule, 12 paprik, 3 lžičky soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička mletého nového koření, ½ lžičky potlučených hřebíčků, 1/ě lžičky mleté skořice, 25dkg cukru, 2dl octu