Kečup

Obtížnost obtížnost receptu pro zkušené
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 180 min.

Suroviny: 12 sklenic: 5kg rajčat, 50dkg jablek, 50dkg cibule, 12 paprik, 3 lžičky soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička mletého nového koření, ½ lžičky potlučených hřebíčků, 1/ě lžičky mleté skořice, 25dkg cukru, 2dl octu

Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Společně s rajčaty, očištěnými paprikami a cibulí uvaříme do měkka. Přidáme koření, cukr a ocet. Vše ještě jednou povaříme, po povaření vše rozmixujeme mixérem, přepasírujeme a znovu povaříme. Teplé nalijeme do sklenic a zavařujeme 15minut na 100°C.