Zálivky a omáčky
Koprová omáčka
4 porce: 500 ml masového vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 200ml mléka, 250ml smetany, hrst čerstvého kopru, sůl, ocet a cukr
Houbová omáčka
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 střední cibule, 200g žampionů (možno i jiné jedlé houby), ½ l vývaru z bujónu,1 kelímek zakysané smetany, petrželka, sůl
Okurková omáčka
4 porce: 2 lžíce hladké mouky, 50 + 250 ml mléka, 1 cibule, nové koření, 0,5l vody, bujón, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce nálevu z okurek, 200g sterilizovaných okurek
Domácí tatarka
1 kelímek majonézy, 1 menší cibule, 1 větší sterilizovaná okurka, 1 lžička hořčice, sůl, pepř, pažitka
Sýrová omáčka k rybě či masu
3 ks taveného sýru, 50 g hladké mouky, 30 g hladké mouky, 4 dl mléka, sůl, pepř, trocha kysané smetany, 1 žloutek