Houbová omáčka

Obtížnost obtížnost receptu běžná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 střední cibule, 200g žampionů (možno i jiné jedlé houby), ½ l vývaru z bujónu,1 kelímek zakysané smetany, petrželka, sůl

Postup: Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme tak světlou cibulovou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem z bujónu, přidáme na kousky nakrájené omyté žampióny a vaříme asi půl hodiny. Úplně na závěr dochutíme zakysanou smetanou, solí a petrželkou.

Tip: podáváme nejlépe s pečeným vepřovým masem a knedlíkem

Houbová omáčka - klikněte pro zvětšení