Hruškovo-vodková marmeláda

Obtížnost obtížnost receptu pracná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 7 skleniček: 700g hrušek, 650 g jablek, 150 ml vodky, 1 lžička kyseliny citrónové, 1 želírovací cukr 3:1

Postup: Hrušky a jablka omyjeme, nakrájíme na malé kousky bez jádřinců a rozmixujeme na kaši. K ovoci přidáme vodku, kyselinu citrónovou a želírovací cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme v hrnci k varu. Vaříme minimálně 10-15 minut za stálého míchání. Vytvoří-li se pěna, odstraníme ji. Směsí plníme zavařovací sklenice po okraj. Poté uzavřeme víkem a převrátíme sklenice dnem vzhůru a necháme stát přibližně 30 minut.


K plet