Staročeský buřt guláš
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 50 min.
Suroviny: 4 osoby: brambory 300 g, špekáčky 300 g, cibule 100 g, olivový olej 4 lžíce, hladká mouka 50 g, česnek 2 stroužky, natur bujón hovězí 2 kostky (1 litr), majoránka, sladká paprika, pepř černý, sůl
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Opečeme je na olivovém oleji dozlatova a zaprášíme hladkou moukou. Takto vzniklou jíšku 3 minuty opékáme. Přidáme sladkou papriku a majoránku. Přilijeme natur bujón hovězí a 20 minut povaříme. Přidáme dozlatova opečené špekáčky a oloupané brambory na kostičky a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Podle chuti dosolíme a opepříme mletým černým pepřem.