Co uvařit na víkend?

Lámete si hlavu s tím, co uvaříte pro svou rodinu na víkend? Máte na víkend naplánovanou spoustu činností a bojíte se, že vás bude vaření zdržovat a vy nestihnete vše, co chcete udělat?

Lámete si hlavu s tím, co uvaříte pro svou rodinu na víkend? Máte na víkend naplánovanou spoustu činností a bojíte se, že vás bude vaření zdržovat a vy nestihnete vše, co chcete udělat? Přitom na druhou stranu chcete, aby víkendové obědy byly vydatné a lahodné, protože víkendy jsou mnohdy jedinou částí týdne, kdy se sejde celá rodina pohromadě? I jednoduché a rychlé recepty mohou skvěle vypadat a chutnat. Pár tipů nyní přikládáme.

Vzhůru do italské kuchyně

Právě italská kuchyně je proslavená svými rychlými, ale přesto lahodnými a vydatnými pokrmy. Kdo by neznal pizzu nebo těstoviny na jakýkoliv způsob. Mezi velmi lahodné pokrmy se řadí gnocchi se špenátem a smetanou. Italské gnocchi si můžete koupit už hotové nebo si nepřipravit doma. Jejich příprava není nikterak složitá. Pak jen na másle osmahnete cibulku s česnekem, přidáte listový špenát, zalijete smetanou, ochutíte solí, pepřem a lístky bazalky, necháte povařit a můžete servírovat. Pokud máte rádi maso, můžete do omáčky orestovat také kuřecí maso na kostičky.

Nebojte se netradičních receptů

Rychle zvládnuté a uvařené recepty nemusí být jen ty, které už jste vařili několikrát. Můžete si najít zcela nové recepty, třeba i z potravin a surovin, se kterými běžně nepřijdete do kontaktu. Například batáty – sladké brambory. Co kdybyste zkusili připravit zapékané batáty, namísto klasických brambor. Hotovo je do půl hodinky.

Stihnete i dezert!

Polévku doporučujeme připravit vývar, klidně den předem, protože v lednici vydrží až do neděle. A připravit můžete k odpolední víkendové kávě také dezert. Opět se nemusí jednat o nic složitého a zdlouhavého. Velmi žádané jsou například lívance. A pokud se vám nechce čekat, až těsto na lívance vykyne, můžete vyzkoušet recept na lívance bez kynutí. Pak už stačí mít jen dobrou marmeládu, nutellu, šlehačku nebo čerstvé ovoce a skvělý dezert je na světě.