Grilování „po česku“
Gril se stal téměř povinnou výbavou domků se zahradou, chalup či chat v České republice. Hned jak začne léto, začínají se ze zahrádek linout báječné vůně. Grilování se v současné době stává nejoblíbenějším trendem vaření v českých domácnostech.
Tento způsob úpravy potravin, dříve spojovaný spíše s chvílemi odpočinku a dovolené, tak stále více proniká do českého jídelníčku. Mezi nejpopulárnější pokrmy ke grilování „po česku“ patří marinovaná masa a uzeniny. Nejžádanější přílohou je dlouhodobě pečivo.
Češi obecně nejraději grilují vepřové maso a uzeniny. Grilované uzeniny a zvláště klobásy se již řadí k tradicím české kuchyně. Poptávce českých zákazníků vyšly vstříc Kostelecké uzeniny se zajímavou kombinací tří druhů klobás - Grilovací klobásy mix, které jsou vhodné i na oslavy a večírky. Mix grilovacích klobás od Kosteleckých uzenin obsahuje trojbarevnou nabídku bílých Norimberských klobás, pikantních Maďarských a jemně zauzených Kosteleckých klobás. Kostelecké klobásy se hodí i k tradičnímu opékání „po česku“ - na otevřeném ohni. Lidé s rychlým životním stylem ocení především tzv. marinovaná masa od značky Maso Planá. Dvojbarevná kombinace krkovice a krůty, předem naložených v marinádě, tak uspokojí i vícečlenné rodiny, kde každý volí jiný druh masa. Marinovaná masa od Maso Planá jsou velmi jemně solená a obsahují nízký obsah tuku. Nejoblíbenější přílohou ke grilovaným pokrmům je v Čechách stále pečivo.
Svým zákazníkům se v tomto snaží vyjít vstříc i značka Penam, která pro letošní grilovací sezónu uvedla na trh novinku - tzv. Párty chléb. Jedná se o chutný chléb ve tvaru širší bagety, který se hodí jak k přípravě chlebíčků tak i jako pečivo, do kterého je možné právě ugrilované dobroty vložit. Párty chléb je tak jedním z 60 druhů chleba, vhodných ke grilování, které pekárny Penam v současné době nabízejí. Příčku oblíbenosti Čechů také plní obložené chlebíčky, nebo pečivo ještě před grilováním. Nedočkavé děti tak mohou svačit i před grilováním a předkrmy v podobě chlebových jednohubek ocení i hosté. Opečený Párty chléb lze také zdobit grilovanou zeleninou.