Moravské jehly z grilovacích klobásek
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 30 min.
Suroviny: Grilovací klobásy mix 500g od Kosteleckých uzenin 3 druhy klobás (Kostelecká tmavá – zauzená, Maďarská – červená, Norimberská – bílá) 2 cibule 1 česnek 100 gramů eidamského sýra 2 papriky
Klobásky patří k tradičním grilovacím pokrmům. Spojení chuti tmavé a světlé klobásy s propojením cibulky, sýra, česneku a papriky je přímo gurmánské. Není třeba marinád ani žádných dochucovadel, rychlé grilování kvalitních uzenin se stává hitem grilovací sezóny.
Všechny tři druhy klobás nakrájíme na kolečka a napichujeme střídavě na jehlu s cibulkou, paprikou a sýrem. 3 stroužky česneku rozdrtíme a potřeme napíchnutý eidam, který dostane pikantní chuť. Klobásky pečeme do křupava, ale nevysušujeme, aby zůstaly šťavnaté.
Podáváme s Párty chlebem od Penamu – novinka na trhu, který může být rozkrojen po délce a opečen na grilu dokřupava.