Čočka nakyselo

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 60 min.

Suroviny: 4 porce: 500g čočky, 3 lžíce hladké mouky, voda, ocet, sůl, 4 vejce, mletá červená paprika, pepř

Postup: Čočku přebereme, opláchneme a necháme asi dvě hodiny namočit. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme. Do uvařené čočky přidáme jíšku vytvořenou z mouky a trochy vody a zahustíme, dle chuti přidáme ocet a osolíme. Necháme ještě jednou projít varem.
Na pánvi rozehřejeme olej a vyklepneme vejce. Vejce dle chuti osolíme, opepříme a ochutíme červenou mletou paprikou. Vytvoříme z nich sázená vejce.
Čočku lze podávat ještě s klobásou nebo párkem.

Čočka nakyselo - klikněte pro zvětšení