Hovězí na víně

Obtížnost obtížnost receptu pracná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 180 min.

Suroviny: 4 porce: 1 velká cibule, 0,5 kg hovězího masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 1 mrkev, 350 ml červeného vína

Do velkého hrnce dáme olej a cibuli, kterou předtím nakrájíme nadrobno. Cibuli lehce osmahneme, ale ne do hněda. Pak přidáme hovězím maso nakrájené na kostky (nejlépe se hodí maso na guláš). Mícháme tak dlouho, dokud maso nepustí šťávu a maso osmahneme po obou stranách. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, lžíci rajského protlaku a vše zalijeme červeným vínem. Plamen dáme na minimum a necháme dusit asi 2-2,5 hodiny. Nakonec odkryjeme víko a ještě deset minut vaříme na prudkém ohni tak, aby omáčka zhoustla. Nejlepší příloha jsou brambory.


K plet