Luhačovická kapsa
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 45 min.
Suroviny: 4 porce: 4 větší brambory, hladká mouka, 4 vejce, sůl, majoránka, sušený česnek, 400g vepřového masa, mražená zelenina čínská směs, sůl, kari, worchestr, klasik, 1 žloutek, 1 cibule
Postup: Maso nakrájíme na nudličky a ochutíme solí, kari, worchestrem a klasikem. Přidáme žloutek a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše řádně promícháme a necháme chvilku uležet. Poté maso dáme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách. V půlce smažení přidáme mraženou zeleninu.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce a dle potřeby mouku. Ochutíme solí, majoránkou a česnekem. Vytvarujeme bramborákové těsto, které ovšem musí být více moučné. Z takto připravené směsi pak tvoříme větší bramboráky, které smažíme na oleji dozlatova po obou stranách.
Předem připravené maso ještě trochu ohřejeme a vkládáme na polovinu hotového bramboráku. Celé dílo pak přikryjeme druhou polovinou bramboráku.