Vepřová panenka v kabátku
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 30 min.
Suroviny: 4 porce: 800g vepřové panenky, sůl, černý pepř, 100g anglické slaniny, olivový olej, 10g hladké mouky, 200 ml vody, 100 ml bílého vína, 1ks Vitana Natur bujón hovězí, 200g baby karotky
Postup: Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opeříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme párátkem, aby na špalíku dobře držela. Na rozehřátém oleji opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou a vínem. Přidáme bujón a baby karotku a přivedeme k varu. Vše přelijeme přes maso do zapékací misky a vložíme pod gril, předem vyhřátý na 250°C. Zapékáme cca 8 minut.
Tip: Servírujeme s měsíčky brambor s petrželkou.