Vepřové jako svíčková
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 120 min.
Suroviny: 4 porce: 600-700g kvalitního vepřového masa, 40g slaniny, 40g másla, 2 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, nové koření, bobkový list, 1smetana na vaření, mouka, špetka muškátového oříšku
Postup: Maso osolte po obou stranách a zprudka opečte na pánvi. Poté rozpusťte máslo a dejte jej do pekáče, přidejte slaninu a kořenovou zeleni, vložte maso a vše dobře podlijte. Pečte v rozehřáté troubě do doby než maso zezlátne a je krásně měkké.
Po upečení maso vytáhněte a zeleninu rozmixujte, vložte do hrnce a přilijte smetanu, zahustěte moukou, přidejte jeden bobkový list, nové koření a špetku muškátového oříšku. Při moc husté omáčce lze zředit mlékem.
Nejlépe podáváme s bramborovým knedlíkem.