Čokoládový chlebíček

Obtížnost obtížnost receptu běžná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 400g čokolády na vaření, 250g másla, 100g krystalového cukru, 4 vejce, 75g hladké mouky, 125g pomletých ořechů, trochu mléka

Postup: Polovinu čokolády rozpustíme s 200g másla ve vodní lázní. Vejce rozmícháme pomocí metličky s cukrem dohladka. Přidáme čokoládovou směs a za stálého míchání postupně přisypáváme mouku a ořechy. Vytvoříme hladké těsto, které vylijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Vše dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme asi půl hodiny.
Po upečení necháme chlebíček zchládnout a připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme zbylou polovinu čokolády s 50 g másla a trochou mléka. Poleva nesmí být ani hustá ani řídká. Nakonec jí ze všech stran polijeme připravený chlebíček.

Čokoládový chlebíček - klikněte pro zvětšení