Margot buchta

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 1 tyčinka margot (100g), 300g cukru krystal, 420g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce oleje, 1 lžíce rumu, 250ml mléka, 1 smetana ke šlehání Poleva: 2 tyčinky kaštany, 40g másla

Postup: Tyčinku Margot nastrouháme na struhadle, přidáme cukr, mouku a kypřící prášek. Promícháme a přidáme vejce, olej, rum, mléko a smetanu. Vše zpracujeme do hladké hmoty, použijeme nejlépe ruční šlehač. Vzniklou hmotu vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech a dáme péct na 180°C asi 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout a připravíme si polevu. Kaštany spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Takto připravenou polevou nakonec polijeme hotovou buchtu.

Tip: pokud nemáte tyčinku Kaštany, lze povrch potřít marmeládou a posypat kokosem.

Margot buchta - klikněte pro zvětšení