Rumová buchta
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 45 min.
Suroviny: 250g Hery, 2 sklenice cukru krystalu, 3 polévkové lžíce kakaa, 1 sklenice teplé vody, 4 vejce, 2 sklenice polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva Poleva: 200g moučkového cukru, 3 polévkové lžíce rumu, 3 polévkové lžíce vařící vody, kyselá marmeláda
Postup: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao a vodu. Vše dobře promícháme až se cukr celý rozpustí. Pak přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Ze všeho vypracujeme hladké těsto. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut. Hotovu buchtu vytáhneme a ještě teplou namažeme marmeládou a polijeme připravenou polevou.
Polevu vytvoříme tak, že smícháme rum, vodu a cukr do hladké tekuté hmoty.