Langoše

Obtížnost obtížnost receptu pracná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 60 min.

Suroviny: 250 g hladké mouky, droždí 40g, lžička moučkového cukru, špetka soli, šálek mléka, lžíce oleje

Postup: V šálku vlažného mléka rozmícháme cukr, trochu mouky, droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku cukru, kvásek a olej. Ze všeho vypracujeme hladké těsto. Těsto posypeme moukou a necháme vykynout na teplém místě. Asi po hodině kynutí těsto zpracujeme. Odebereme vždy kousek a na pomoučeném vále z něj vypracujeme kolečko, které ještě rukama dotvoříme. Před smažením je ještě necháme pár minut odpočinout na vále. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.
Servírujeme potřené pomačkaným česnekem, posypané sýrem a polité zakysanou smetanou. Nebo můžeme podávat i na sladko s marmeládou.

Langoše - klikněte pro zvětšení