Zapékaná jablka

Obtížnost obtížnost receptu běžná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 5 velkých jablka, 250g plnotučného tvarohu, 4 kelímky Pribiňáčku (může být jiný smetanový krém), 4 balení skořicového cukru, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, 1 vejce, trocha mléka.

Postup: Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe jej piškoty na jednu vrstvu. Místo piškotů lze také použít Bebe sušenky. Mezi tím si připravíme puding. Na 1 litr mléka nasypeme tři pudinky a 4 lžíce krystalového cukru. Trochu vychládlý puding vylijeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky.
Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme vrstvu na plechu.
Vše vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny při teplotě 170°C.
Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby i puding více ztuhl. Na ozdobu můžeme při podávání použít šlehačku


K plet