Pivní recepty na doma i na chatu
Pivo je vhodnou přísadou při vaření mnoha druhů pokrmů. Pokud jste pivní vaření ještě nevyzkoušeli, neváhejte to nyní napravit.
Pivo můžeme použít při pečení vepřového a hovězího masa, k dušení masa v guláši či podlévání kachny, husy či kuřete. Z piva lze uvařit i polévka či vyrobit pivní sýr.
10 rad, jak vařit s pivem
1. Pivo se skvěle hodí pro dušení masa, ale méně už k zelenině.
2. Přidáte-li pivo do obalovacího těstíčka, pokrm při smažení absorbuje mnohem méně tuku.
3. Při vaření používejte spíše slabší piva, která dále můžete ředit. Do minutek se naopak hodí hořká (vícestupňová) piva.
4. Do pečiva přidávejte spíše sladší pivo.
5. Černé pivo používejte jen do těch receptů, kde je konkrétně určeno.
6. Pomazánky obsahující pivo se musí rychle spotřebovat kvůli jejich krátké době trvanlivosti. Hrozí totiž jejich zkysnutí.
7. Pivo v těstě urychlí nakynutí.
8. Černé pivo obsahuje více cukru. Proto je potřeba si dávat pozor na přepalování a restování výpeků s jeho obsahem. Taková šťáva či omáčka může být hodně hořká.
9. S pivem se musí velmi opatrně zacházet, protože obsahuje cukr, který rychle hořkne.
10. Pokud si dokážete představit určitý druh piva jako nápoj k pokrmu, pak jej pravděpodobně můžete úspěšně použít i k jeho přípravě.
Autorem desatera rad je portál TN.cz.
K dobrému pivu patří i dobré jídlo, proto Vám nyní přinášíme několik pivních receptů.