Bramboračka se smrkovými hříbky
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 35 min.
Suroviny: 4 osoby: brambory 200 g, cibule 100 g, mrkev 100 g, celer 100 g, hladká mouka 50 g, natur bujón zeleninový 2 kostky, česnek 3 stroužky, olivový olej 4 lžíce, máslo 50 g, smrkové hřiby 150 g, majoránka, černý pepř a sůl
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, zlehka opečeme, posypeme hladkou moukou a 2 minuty opékáme. Zalijeme natur bujónem zeleninovým, okořeníme majoránkou, mletým černým pepřem. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, 5 minut povaříme a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
Hřiby opečeme na másle a nakonec je přidáme do polévky. Na závěr tři minuty povaříme.