Houbová zelňačka

Obtížnost obtížnost receptu pracná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 4 porce: sůl, smetana kysaná 12%, slanina anglická, houby sušené směs, cibule, kysané zelí, sádlo, paprika mletá pálivá, vývar z Natur bujónu Vitana hovězí, kmín drcený

1 - Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, přidáme zelí, houby a vývar. Promícháme, dochutíme solí, kmínem a pomalu vaříme asi 35 minut.
2 - Zahustíme jíškou a povaříme. Zjemníme kysanou smetanou. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a na teflonové pánvi opečeme do křupava. Hotovou polévku nalijeme do šálků a posypeme křupavou slaninou.
3 - 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 l vývaru z Natur bujónu Vitana hovězího, 300 g kysaného zelí, sůl a drcený kmín, hrst sušených hub, 100 g anglické slaniny, 120 ml kysané smetany

Tip: Pro vegetariánskou variantu tohoto receptu vypusťte z ingrediencí klobásu a hovězí bujón nahraďte Natur bujónem Vitana zeleninovým

Houbová zelňačka - klikněte pro zvětšení
Klikněte pro zvětšení