Kukuřičný krém s máslovými krutóny

Obtížnost obtížnost receptu běžná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 25 min.

Suroviny: 4 osoby: mražená kukuřice 200 g, cibule 150 g, hladká mouka 50 g, máslo 80 g, natur bujón zeleninový 2 kostky (1 litr), smetana 31% 50 ml, sůl

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, upečeme ji na másle asi 2 minuty, přidáme hladkou mouku a vzniklou jíšku 3 minuty opékáme. Přilijeme 1 l natur bujónu zeleninového a s pomocí metli vše dobře promícháme. Přidáme kukuřici a 20 minut povaříme. Osolíme podle chuti. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a na závěr zjemníme smetanou, krátce povaříme. Podáváme s máslovými krutónky.

Kukuřičný krém s máslovými krutóny  - klikněte pro zvětšení