Aspikový chlebíček
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 35 min.
Suroviny: 4 natvrdo uvařené vejce, 20-25dkg měkkého salámu (Junior), 1ks tlačenkové želatiny, 1 sklenice zeleniny Moravanky nebo Kunovjanky, 1 kostka bujónu, 2 balení majonézy
Postup: Želatinu necháme nabobtnat v 1 dcl vody. Kostku bujónu uvaříme v 2 dcl vody. Pak nabobtnanou želatinu vmíchat ještě do horké bujónové polévky. Vše pak necháme úplně vychládnout. Nadrobno nakrájíme salám a vajíčka.poté vmícháme zeleninu a majonézu. Nakonec vmícháme vychladlou bujónovou polévku. Nakonec vše vlijeme do srnčího hřbetu, který předtím propláchneme studenou vodou. Srnčí hřbet pak vložíme do chladničky a necháme 1-2 dny chladnout. Podáváme nejlépe s vekou nakrájené na jemné plátky.