Grilovaný losos na víně
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 45 min.
Suroviny: 4 porce: olivový olej, 80g červené cibule, 200g rajčat na plátky, 100ml bílého vína, 1ks Vitana Natur bujón bylinkový, 600g brambor nakrájených na plátky, 60g sýru Cheddar, bazalka, 500g lososa bez kostí a kůže, sůl, citrónová šťáva
Ne rozehřátém olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s plátky rajčat. Zalijeme bílým vínem, přidáme bujón a na mírném ohni prohřejeme.
Plátky brambor povaříme v mírně osolené vodě cca10 minut. Poté scedíme a necháme částečně vychladnout. Zapékací misku vymažeme olejem, naskládáme polovinu brambor, na ně rozložíme rajčata i se šťávou, posypeme cheddarem a nasekanou bazalkou a zakryjeme zbytkem brambor. Na brambory položíme plátky lososa, které jsme osolili a pokapali citrónovou šťávou.
Vložíme pod gril, předem vyhřátý na 180°C, a grilujeme 10 minut. Při servírování zdobíme bylinkami.