Pangasius na čínu
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 30 min.
Suroviny: 4 porce: 4 filety Pangasius, grilovaní koření, kari koření, sůl, sladká mletá paprika, pepř, 250ml zakysané smetany, 400g těstovin
Postup: Filety nakrájíme na kostičky a dáme smažit na pánev na malém množství oleje. Na pánvi posypeme dle chuti grilovacím koření, přidáme kari, osolíme, poprášíme mletou paprikou a dle chuti opepříme. Maso restujeme na pánvi dokud není hotovo. Mezitím uvaříme ve vodě těstoviny dle návodu a scedíme. Jakmile je maso hotovo, zalijeme vše na pánvi zakysanou smetanou, důkladně promícháme a pár minut podusíme. Na talířky naservírujeme těstoviny a přelijeme je směsí z pánvičky. Vrch můžeme ozdobit lístkem z petrželky.