Těstovinový salát s krevetami
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 40 min.
Suroviny: 2 porce: 175 g těstovin (nejlépe špaget), 200g rozmražených krevet, 100 ml bílého vína, malá cibule, 100g sterilizovaných žampionů, stroužek česneku, malá červená paprika, lžíce sekané petrželky, špetka soli a mletého pepře.
Postup: Krevety dáme do misky, zalijeme bílým vínem a dáme na dvě minuty ohřát do mikrovlnné trouby. Místo mikrovlnné trouby lze dát i do hrnce a nechat přejít varem. Krevety vyjmeme a odložíme stranou na talíř. Do vinného vývaru vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilizované žampiony, rozmačkaný stroužek česneku a nadrobno nakrájenou papriku. Vše podusíme asi 5 minut. Pak do vývaru vložíme zpět krevety, přidáme petrželku. Vše pak ještě podusíme dalších pět minut. Nakonec vše dle chuti osolíme a opepříme.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě a pro lepší chuť můžeme do vody dát špetku sušené bazalky.
Uvařené těstoviny dáme na talíř, polijeme krevelovou omáčkou. Můžeme ještě dozdobit kouskem petrželky.