Jednoduché lasagne
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 40 min.
Suroviny: 4 poirce: 10 plátků lasagní, 350-400 g mletého vepřového masa, 5 lžic sladkého kečupu, 1 sklenice hotové boloňské omáčky, jedna menší cibulka, 100 g strouhaného tvrdého sýru
Postup: Na pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj mleté maso a nadrobno nakrájenou cibulku. Maso s cibulkou důkladně orestujeme po obou stranách. Poté přidáme kečup a boloňskou omáčku a na ohni důkladně promícháme a povaříme.
Lasagně si předvaříme ve vroucí vodě. Vaříme je asi pět minu. Polotuhé lasagně vytáhneme a položíme první vrstvu do zapékací mísy vymazané trochoíu oleje. Na vrstvu nalijeme směs a překryjeme dalšími lasagněmi. Opět nalijeme směs a překryjeme lasagněmi. Nakonec Vrchní díl tvořený lasagněmi posypeme strouhaným sýrem. Vše dáme zapéct do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 180°C. podáváme mírně vychladnuté.