Těstovinový salát s tuňákem
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 20 min.
Suroviny: 2 porce: 2 konzervy s kousky tuňáka, Apetito sýrová omáčka, 3 větší rajčata,1 žlutá paprika, 1 červená paprika, půl salátové okurky, 350 g těstovin
Postup: těstoviny připravíme ve vařící osolené vodě. Pro lepší a výraznější chuť je možné přidat lžičku bazalky. Mezitím si do mísy dáme konzervu s tuňákem, nakrájíme rajčata, papriky a okurek na drobné kousky. Vše důkladně promícháme. Po uvaření těstovin přidáme těstoviny a nalijeme ohřátou Apetito omáčku. Vše ještě jednou důkladně promícháme. Dle chutí můžeme dosolit. Při servírování lze ozdobit čerstvými bylinkami, např. petrželkou.
Tip: místo tuňáka lze použít obrané pečené kuře, které zbylo z jiného jídla.