Mléčná rýže s broskvemi

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 200g rýže, 200ml vody, 200ml mléka,100g másla, 200ml smetany ke šlehání, špetka soli, 70 g cukru, 30g medu, 1 kompot zavařených broskví (velký), 1 balení skořicového cukru

Postup: Rýži propláchneme proudem studené vody a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí rýže. Po zhoustnutí vmícháme máslo a smetanu ke šlehání. Nakonec vmícháme cukr a med a vše necháme mírně vychladnout.
Mezitím si nakrájíme poloviny zavařených broskví na plátky. Po mírném zchladnutí dáváme kaši do vyšších misek. Prvně část rýže, pak vrstvu broskví a zase část rýže. Povrch posypeme skořicovým cukrem.

Mléčná rýže s broskvemi - klikněte pro zvětšení