Rýžový nákyp

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 60 min.

Suroviny: 4-6 porcí: 3 sáčky rýže, 250g tučného tvarohu, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 4 – 6 lžic mléka (dle tekutosti tvarohu), půl konzervy zavařených jahod, ¾ konzervy zavařených broskví, vejce, špetka soli

Postup: Rýži propláchneme studenou vodou a uvaříme dle návodu. Mezitím si nakrájíme ovoce na drobné kostičky a dáme do mísy. Tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a mlékem. Ušlehaný tvaroh přidáme k ovoci a promícháme.
Uvařenou rýži necháme pár minut zchladnout a přidáme ke směsi. Vše ještě jednou dokonale promícháme. Takto promíchanou rýži dáme do zapékací mísy vymaštěné máslem.
Vejce rozklepneme a rozmícháme s trochou mléka a špetkou soli. Rozšlehaným vejcem polijeme povrch rýže.
Vše dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170-180°C po dobu asi 30-40 minut. Podáváme mírně zchladlé a ozdobené moučkovým cukrem, skořicovým cukrem nebo šlehačkou.

Rýžový nákyp - klikněte pro zvětšení