Tvarohové knedlíky
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 45 min.
Suroviny: 6 porcí: 250 g polotučného tvarohu, 100g hrubé mouky, 50 g másla, 1 vejce, 3 lžíce cukru, 2 lžíce krupice, špetka soli, 250g jahod (nebo jiného ovoce na knedlíky
Postup: Do mísy dáme tvaroh, mouku a krupici a cukr. Přidáme změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodinky odpočinout. Z těsta pak odepíráme kousky, ze kterých uděláme kolečka, vložíme omytou jahodu nebo jinou náplň a zabalíme do tvaru knedlíku. Takto připravené knedlíky pak vkládáme do vroucí osolené vody. Po vložení jednou promícháme. Jakmile vyplavou napovrch, necháme tam ještě tak 5 minut. Poté vyndáme a podáváme nejlépe polité jogurtem.