Doporučujeme: Kvalitní plastová okna pro Vaši kuchyňi. České pivo do každého receptu.

Zapékaná rýže na sladko

Obtížnost obtížnost receptu snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 45 min.

Suroviny: 400 g rýže, 1 sklenice zavařených meruněk, 350ml mléka, 250 g tvarohu, 100 g moučkového cukru,hrst rozinek, 1 vejce

Postup: Rýži uvaříme ve slané vodě. Tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem. Meruňky necháme odkapat a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do tvarohu spolu s rozinkami.
Zapékací mísu si vymažeme máslem a na spod dáme malou vrstvu uvařené rýže. Zbytek rýže promícháme s tvarohovou směsí a dáme na rýžový podklad.
Vejce rozšleháme se špetkou soli a polijeme po povrchu. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180°C. Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem nebo skořicovým cukrem.

Zapékaná rýže na sladko - klikněte pro zvětšení