Cizrnový salát s červenými fazolemi a křupavou ang
obtížnost receptu
doba přípravy cca. 40 min.
Suroviny: 4 osoby:anglická slanina 200 g, cizrna sušená 250 g, fazole červené sterilované 250 g, šalotka 100 g, olivový olej 4 lžíce, loupaná rajčata 200 g, natur bujón bylinkový 2 kostky, římský kmín, sůl, zelený pepř
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Šalotku nakrájíme na drobné nudličky a opečeme ji ve vyšší pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přilijeme oloupaná rajčata, přidáme natur bujón bylinkový, okořeníme římským kmínem, mletým zeleným pepřem a podle chuti dosolíme. 10 minut povaříme. Přidáme uvařenou cizrnu a fazole, promícháme a 3 minuty povaříme. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s křupavými slaninovými chipsy.