Těstovinový sýrový nákyp

Obtížnost obtížnost receptu velmi snadná
Doba přípravy pokrmu doba přípravy cca. 60 min.

Suroviny: 2 porce: 250 ml polotučného mléka, 150ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné horčice, špetka soli, 250 g aromatizovaného sýru (madeland nejlépe), 50 g eidamu, 150g těstovin (nevařených), máslo na vymazání zapékací mísy

Postup: Smícháme mléko, smetanu a hořčici. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a ¼ odděláme. Zbytek sýru promícháme s nevařenými těstovinami. Zapékací mísu potřeme máslem a vsypeme do ní smíchané těstoviny. Směs z mléka a smetany nalijeme na těstoviny. Vše posypeme zbytkem sýru a dáme péci. Pečeme při 170°C asi 45-60 minut. Po upečení necháme vychládnout.