Pokrmy ze zeleniny
Květákové placky
4 porce - 15 ks (dle velikosti květáku): 1 květák, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce, bylinky a sůl.
Gratinovaný chřest
4 porce: olivový olej, 80g červené cibule, 250ml smetany, 2ks Vitana Natur bujón zeleninový, čerstvý rozmarýn, 500g čerstvého chřestu, 150g ementálu, 1000g gnocchi
Pasta se zeleninou
2 porce: 300 g vařených malých těstovin, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 2 vařené brambory, ½ ks Natur zeleninového bujónu Vitana, 50 g malých rajčat, 100 g zeleného chřestu, sůl a bazalka, parmazán, olivový olej
Pečené papričky
4 porce: 8 malých paprik, 150 g hovězí mleté maso, 150 g vepřové mleté maso, 4 plátky toustového chleba, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 50 g strouhaný sýr Niva
Omáčka: 2 karotky, 1 cibule, ¼ celeru, 1 lžíce cukru, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1 špetka skořice, sůl a pepř, 1 lžíce hladké mouky, olej a kousek másla, 1 ks hovězí Vitana Natur bujón, voda
Pečený lilek s masem a couscousem
4 porce: 2 ks lilku, sůl a pepř, 120 g kuskus, 1 Natur bujón Vitana zeleninový, 100 g vepřové mleté maso, 100 g hovězí mleté maso, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampiónů, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 rajčata, podle potřeby sýr
Plněné papriky
4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti
500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1)
1 rohlík nebo houska
100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte)
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml rajčatového pyré (passata)
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky soli
Lečo
4 porce: 500g rajčat, 400g paprik, 1 klobáska., 1 cibule, vejce, 2 stroužky česneku, majoránka, kmín, sůl
Zeleninovo-masové karbenátky
4 porce: 200g mletého vepřového masa, 1 květák 3 mrkve, 1 kedlubna, hrst strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka
Stránka: 1 2